banner
Buz

Buz

Hiç benzeri yok... Bu buz psikolojik buz ya da metafizik buz değil; burada çocukluğun yalnızlığı, bir büyüyle, İhtiyar Denizci’nin ki kadar sanrılı bir fiziksel gerçekliğe dönüştürülmüş.”
Doris Lessing

Anna Kavan, trajik ve egzotik hayatını yazdıklarına yedirişi, düş dün¬yası ve kâbus dolu hayal gücü dolayısıyla sık sık benzetilip kıyaslandığı Anaïs Nin gibi kültleşmiş bir yazar.

Buz gerçek dışılığın hüküm sürdüğü, düşlerle alegorilerin iç içe geçtiği marjinal bir bilimkurgu, “Kafka’nın kız kardeşi” olarak anılan Kavan’ın başyapıtı.

Buz’daki karakterler özellikle simgesel ve adsızdır. Kız, kahraman, muhafız. Geçtikleri ülkeler anonimdir. Kararları geçicidir, eylemleri neredeyse rastlantısal, durumları buzun ilerleyişi kadar keyfi. Onların dünyası ölüme mahkûmdur. Çılgınlaşmış askeri eylemler, adsız ulus¬lar, her şey bir kıyamet duygusuna katkıda bulunur.

“Modern yazarların en gizemlilerinden biri olan Anna Kavan, eşsiz büyüleyicilikte bir kurmaca dünya yarattı. Onun görüş gücünün yoğunluğuyla çok az çağdaş romancı boy ölçüşebilir.”
J. G. Ballard

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 125,00
Çevirmen: Selahattin Özpalabıyıklar
Yayın Tarihi: 11.01.2018
ISBN: 9786051417394
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 180
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 112 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/buz/343810.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:269739/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner