banner
Cedidizm'den Bağımsızlığa Hariçte Türkistan Mücadelesi

Cedidizm'den Bağımsızlığa Hariçte Türkistan Mücadelesi

Elinizdeki kitap, bu uzun ve zorlu mücadeleyi bütün boyutlarıyla ortaya koymaktadır. Dr. Ahat andican, orijinal belgelere ve kaynaklara dayanan bu kapsamlı çalışmasıyal, bugüne kadar gizil kalmış olan "Hariçteki Türkistan Mücadelesi" sürecini, tarafsız bir uzman bakış açısıyla tarihin yargıçlığına sunmakta ve çok önemli bir başka konuyu da gündeme getirmektedir.

Dr. Andican'a göre, bugün karşımızda duran en önemil soru, Rusya Federasyonu ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında sıkışın Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinin geleceklerinin ne olacağı konusudur.

Tek başlarına hareket ederek, komşu büyük güçlerin arka bahçesi olmaya devam mı edecekler, yoksa, siyasi ve ekonomik güçlerini bir araya getirerek, güçlü ve etkin bir Türkistan Cumhuriyetleri Topluluğuna mı dönüşecekler?

21'inci yüzyıl dönemecinde gündeme gelen bu soru, yalnızca Türkistan coğrafyasında yaşayanları değil, Türk Dünyasının diğer bütün aktörlerini de çok yakından ilgilendirmektedir.

Bu soru, aynı zamanda, insanlığın şafağından beri varolan "Türkistan" kavramlarının geleceği ile yakından ilgilidir.

Tarihin bu önemil soruya vereceği cevap ise, Hariçteki Türkistan Mücadelesi'nin devam edip etmeyeceğini belirleyecektir.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 25,00
Yayın Tarihi: 10.06.2003
ISBN: 9789758496525
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 942
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 15 x 23 cm

Bu üründen 5 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/cedidizmden-bagimsizliga-haricte-turkistan-mucadelesi/53398.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:36296/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner