banner
Cephelerde Bir Ömür

Cephelerde Bir Ömür

Bu kitap Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminden Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarına değin ömrünün önemli bir bölümünü cephelerde savaşarak geçiren bir askerin kaleme aldığı hatıratı ve bu hatıratta eğinilen olaylarla ilişkili belge ve bilgileri bir araya getirmektedir.

1876'da Rusçuk'ta doğan Ahmet Nuri Bey, 1897 Osmanlı Yunan Harbi'ne katılmış,Yemen ve Asir çöllerinde Seyit İdris ve İmam Yahya kuvvetleriyle savaşmış ,insanlık tarihinin enkanlı savaşlarından olan Çanakkale Savaşın'da 42.Alay Komutanı olarak Kerevizdere muharebelerinde yer almış,ardından yine komutasındaki 42.Alay ile Medine müdafaasında ve Hicaz muharebelerinde çarpışmıştır. I. Dünya savaşı'nın sonrasında işgal altındaki İstanbul ve İzmir'den Anadolu'ya askeri malzeme sevkedilmesini sağlayan Ahmet Nuri bey,daha sonra Anadolu'ya geçerek tugay komutanı ve tümen komutan vekili görevleri ile Kurtuluş Savaşı'na katılmıştır.

Ahmet Nuri Diriker Paşa'nın hatıratının yanı sıra, eklerde sunulan belgeler ve Kerevizdere muharebelerine ait savaş günlükleri yakın tarihimize ışık tutacak niteliktedir.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 15,74
Derleyici: Ahmet Diriker
Yayın Tarihi: 21.01.2010
ISBN: 9789758535699
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 262
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 21 cm

Bu üründen 33 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/cephelerde-bir-omur/143259.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:37570/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner