banner
Çevre Sorunları

Çevre Sorunları

Reis Seattle'ın topraklarını satın almak isteyen ABD Başkanına yazdığı ve dünyanın ilk "ekolojik manifesto"su sayılabilecek mektuptan:
"Gökyüzü nasıl satılır, ya da satın alınır? Ya toprakların sıcaklığı? Bunu tasavvur etmek bize yabancıdır. İnsan havanın tazeliğine, suyun şakırtısına sahip olmazsa, onu nasıl satabilir? Siz onu bizden nasıl satın alabilirsiniz?
"Bu dünyanın her parçası ulusum için kutsaldır; yağmur sonrasında pırıldayan her çam yaprağı, her kumsallık kıyı, karanlık ormanlardaki her sis, her geçit, vızıldayan her böcek ulusumun düşünce ve yaşantısında kutsaldır.
"Biz bu toprakların bir parçasıyız ve onlar da bizden birer parçadır. O güzel kokan çiçekler bizim kız kardeşlerimiz, geyik, at ve büyük kartal da bizim erkek kardeşimizdir. Yüksek kayalıklar, yeşil çayırlar, tayların ve insanların vücutlarının ılık sıcaklığı hepsi aynı aileye aittir."
İnsanoğlu, tüm kainatla kardeşliği içeren kutsallık anlayışına sırt çevirip modern bilim ve ekonomi anlayışlarına nasıl saplandı ve herkesin hemfikir olduğu çevre sorunlarının teorik arka planı nedir? Bu kitap boyunca bu soruların cevabına ulaşılmaya çalışılmaktadır.

Liste Fiyatı: 6,00
Yayın Tarihi: 01.01.1995
ISBN: 9789755740331
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 128
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 13 x 19.5 cm

Bu üründen 105 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/cevre-sorunlari/4906.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:285173/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner