banner
Cımbızın Çektikleri

Cımbızın Çektikleri

Kadınlara, kadınlık durumuna bakan bu kitabı oluşturan 16 metinden temizlikten internete, depremden annelik durumuna, tatilden magazine birçok konuya değiniliyor. Görünmeyeni, aslında görülmek istemeyeni görünür kılmayı amaçlayan bu metinlerde önemli olan yanıt vermek değil soru sormak, toplumsal cinsiyet kavramının eksik olmadığı bir görme biçimi yaratmak ve kadını kendisi için varolmaya davet etmek.
Cımbız, fazlasıyla kadınlara mahsus, kadınların kendilerini rahatsız eden 'şeyleri' ortadan kaldırmak için kullandıkları bir alet. Müge İplikçi ve Ümran Kartal'ın cımbızına yakalananlar, elinde cımbız olup aynada kendine bakmanın, dünyayı umursamanın ta kendisi olduğunu gösteriyor.

Bu kitap, kadınların, binlerce yıldır onlara yasak edilmiş olan Bilgi Ağacı'na bir adım daha yaklaştılarının inkar edilmez bir göstergesi.

FATMAGÜL BERKTAY

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 9,26
Yayın Tarihi: 16.05.2002
ISBN: 9789754342369
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 144
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 2 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/cimbizin-cektikleri/46222.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:40727/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner