Çingeneler

Osman Cemal Kaygılı’nın Çingeneler romanı 1935 yılında Haber gazetesinde tefrika edilmiş, ilk baskısı 1939, ikinci baskısıysa 1943 yılında yapılmıştır. Romanda, Topçular’daki harmancı Çingenelerle, Sulukule ve Ayvansaray’daki çalgıcı ve oyuncu Çingenelerin kendilerine has neşeli ve özgür yaşamları, bu hayatın içine giren İrfan adlı bir gencin sonu acıklı biten hikâyesi eşliğinde anlatılır. İstanbul’un kenar mahalleleri, kahveleri, meyhaneleri ve buralardaki geleneksel yaşam kültürü tüm canlılığıyla yansır romana.
Ebediyen kesilmiş bir ahengi yeniden sağlamanın mümkün olmadığı bir çağda, Osman Cemal Kaygılı, Çingeneler romanında bir masalın içine girip kaybolan İstanbul’u; bugünün sıkıntılarını, çirkinliklerini, yoksunluklarını büyüleyip güzelleştiriveren bir hatıra gibi oturtuyor okuyucunun başköşesine.  
Çingeneler’in bu baskısını yayıma hazırlarken, romanın tefrikasından ve 1943 baskısından yararlandık, kitabın sonuna da tefrikadaki fotoğrafları ekledik.
“Osman Cemal’in bu kitabı için biraz röportaj kokuyor, demişlerdi. Kokladım. Mis gibi bir şaheser, bir hakiki roman, davantür, avantür romanı kokuyor. Fazla olarak bir de hakiki bir örf ve âdet romanı. Bu iki janrı birleştirerek bize Türk edebiyatının en güzel eserini veren Osman Cemal’e beni okuyanlar birer tane o kitaptan edinerek hayran olsunlar.”
Sait Faik Abasıyanık
Liste Fiyatı: 70,00TL
Derleyici: Dr. Salim Çonoğlu
Yayın Tarihi: 11.08.2022
ISBN: 9786258076950
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 336
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Bu üründen 634 adet satın alındı.
Kitapyurdu Fiyatı:
58,10TL
Kazanacağınız Puan: 116
24 Saatte Kargoda
Stok miktarı: 10+
Platin Üyelere Özel Fiyat 52,29TL
Okuma Listeleri:
27 kişi
2 kişi
23 kişi