banner
Çin'in İkinci Uzun Yürüyüşü

Çin'in İkinci Uzun Yürüyüşü

Üniter devlet sistemi içinde 56 farklı etnik grubun yaşadığı, dünyanın en kalabalık, en geniş üçüncü ülkesi Çin Halk
Cumhuriyeti nasıl yönetiliyor? Ülkeyi yöneten Çin Komünist partisinin kendisi nasıl yönetiliyor? Sınıf mücadelesinin yerini kalkınma mücadelesinin alması, Çin Komünist Partisi’ni nasıl etkiledi? Merkezi planlamaya dayalı sosyalist bir ekonomi “sosyalist piyasa ekonomisi”ne nasıl dönüştü? Çin, 18. yüzyılda olduğu gibi dünyanın en güçlü ekonomisi olabilecek mi?
Sosyalist üretim biçimine dayalı bürokratik örgütlenme ve personel rejimi bu süreçten nasıl etkilendi?
Çin’in İkinci Uzun Yürüyüşü, bu sorular ekseninde, “sosyalist” bir ülkenin merkezi planlamadan kapitalizme yönelişini ve dünyanın üretim atölyesine dönüşünü konu alıyor. Kitapta, günümüzde Çin Komünist Partisi önderliğinde kapitalist ve küresel bir güç olma yolunda ilerleyen Çin Halk Cumhuriyeti’nin bu yön değişikliğinin, ilkinden bir kopuşu simgeleyen ikinci uzun yürüyüşünün, siyasal, ekonomik ve yönetsel alandaki yansımaları, sonuçları irdeleniyor.

Liste Fiyatı:
Yayın Tarihi: 01.01.2009
ISBN: 9789758918300
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 474
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14.5 x 21 cm

Bu üründen 42 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/cinin-ikinci-uzun-yuruyusu/139916.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:121890/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner