banner
Çıplak Filozof

Çıplak Filozof

Tutkularımız bize engel olurken mutluluğu nasıl daha özgürce yaşayabiliriz? Kalbimizi tamamen kapatmadan duygularımızı nasıl dizginleriz? 
 
Engelli bedeninin içinde sıkıştığı için acı çeken Alexandre Jollien, bu kitapta akla ve iradeye karşı koyan duyguları denetim altına alabilecek bir yaşama sanatı yaratmaya soyunuyor.
 
Filozof; sevinci, tatminsizliği, kıskançlığı, büyülenmeyi, aşkı ve hüznü, kısacası bizden daha güçlü olup bize karşı koyan duyguları anlamak için çırılçıplak kalıyor. Platon, Seneca, Montaigne, Spinoza ve Nietzsche gibi düşünürlerin söylediklerini hatırlatarak, yaşamımızda felsefeden etkili bir biçimde faydalanmanın yollarını araştırıyor. Reçete ve kesinliklerden uzak bir biçimde, Zen Budizm öğretisinin ışığında, çıplak kalmanın, yani kendi kendimizden soyunmanın zorlu pratiğini uygulamaya cesaret ediyor. 
 
Çıplak Filozof, bizleri yaşanan her anda yeniden doğmaya, yanılsamalara dayanan beklentilerimizin sebep olduğu pişmanlıklardan uzaklaşmaya çağırıyor.
 
“Alexandre Jollien, bizi gerçeklerden kaçmak yerine onları kabullenmeye ve bir çocuk gibi dolu dolu yaşamaya davet ediyor.”
Violaine Gell

Liste Fiyatı: 249,00
Çevirmen: Işık Ergüden
Yayın Tarihi: 03.05.2016
ISBN: 9786053438410
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 208
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 24 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
161,85

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 64

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 145,67
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ciplak-filozof/394486.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1181240/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>