banner
Çocuk Edebiyatı

Çocuk Edebiyatı

Bir kitap ancak çocuklar ondan zevk alıyorlarsa, iyi bir kitaptır. Yetişkinlerin gözünde klasik de olsa, eğer çocuklar tarafından beğenilmiyorsa, çocuklar için uygun bir kitap değildir.

Çocuk eğitiminde, özellikle de okulöncesi eğitimde edebiyat ve kitabın öneminin kavranması uzun zaman almıştır. İnsan hayatında çocukluk kısa bir dönem gibi görülse de, etkilenme ve şekillenme bakımından uzun bir zaman dilimidir. Kitaplar çocukların tüm gelişim alanları üzerinde kalıcı bir etki yaratabilirler. Kitaba karşı ilginin yoğun olduğu çocukluk döneminde, çocuğun yaşına ve gelişimine uygun eserlerle karşılaşması sağlanmalıdır. Uygun olmayan ve yavan bir kitap çocukta sıkıntı yaratabilmektedir. Oysa çocukta merak uyandıracak karakterler, olaylar, resimler, resim öğeleri bulunan kitaplar sunulduğunda, çocukta kitaba karşı bir bağlılık meydana gelecektir.

Bu kitap okulöncesi, genel çocuk edebiyatı ve özellikle okulöncesi dönemdeki çocukların gelişim özelliklerini göz önüne alarak onlar için yazılan eserlerin niteliklerine yer vermiştir. Ayrıca, çocuk edebiyatının tarihçesi ve türlerine de oldukça geniş olarak yer verilmiştir.

Çocuklarla ilgili yayınların büyük bir hızla geliştiği çağımızda, çocuklara ev ve okullarda sunulacak kitapların nitelikli olması giderek önem kazanmaktadır. Özellikle okulöncesi dönemde çocuklar için kitapların içerik özellikleri yanında fiziksel özellikleri ve resim özellikleri de büyük bir önem taşımaktadır. Bu çocuklarla birlikte olan tüm yetişkinlerin çocuklara kitap seçerken, kitap okurken ve onları yönlendirirken bilmeleri gereken pek çok husus bulunmaktadır. Hazırladığımız bu kitabın en önemli araçlarından biride, çocuklarla ilgilenene tüm yetişkinlerle bilgilerimizi paylaşmak çocuklarla geçirecekleri edebi deneyimlerinin daha etkili ve eğlenceli olmasına yardımcı olmaktır.

Liste Fiyatı: 20,37
Yayın Tarihi: 08.11.2005
ISBN:
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 191
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 27 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/cocuk-edebiyati/75145.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:63643/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner