banner
Çocukların Başarılı Olmasına Yardım Etmek

Çocukların Başarılı Olmasına Yardım Etmek

Zor şartlar altında büyüyen çocukların daha iyi bir yaşam sürmeleri için ne yapmalıyız? Çoksatan kitapların yazarı Paul Tough’tan, başarı biliminden yararlanan, çözüm odaklı bir rehber. 
 
Çocuklar Nasıl Başarılı Olur kitabında Paul Tough bize azim, otokontrol ve kararlılık gibi kişisel özelliklerin, çocukların başarısında kritik bir rol oynadığını tespit eden araştırmalarını sundu. 
 
Şimdi de Çocukların Başarılı Olmasına Yardım Etmek kitabında birçok önemli soruyu ele alıyor: Yoksulluk içinde büyümek çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimini nasıl etkiliyor? Evde yaşanan olumsuzluklar anaokulundan liseye kadar çocukların sınıftaki performansına nasıl yansıyor? Ebeveynlerden öğretmenlere, yetkililerden hayırseverlere kadar çocuklardan sorumlu bütün yetişkinler, çocukların iyi bir geleceğe sahip olma şansını artırmak için ne gibi adımlar atabilirler? 
 
Tough bizi çocukların yaşadığı zorluklar üzerinde bir kez daha ama bu sefer yeni bir bakış açısıyla düşünmeye çağırıyor. Azim ve otokontrol gibi becerileri “öğretmeye” çalışmak yerine bu becerilerin otomatik olarak gelişmesini sağlayacak ev ve sınıf ortamları yaratmaya odaklanmamız gerektiğini söylüyor. Psikoloji ve nörobilim alanındaki son araştırmalardan yararlanan yazar, kötü çocukluk deneyimlerine dair yeni bir bakış açısı edinip çok daha fazla çocuğun başarılı olmasına yardım edebilmemiz için bizi içgörü ve stratejilerle aydınlatıyor. 
 
 
 “Yazarın araştırması, doğumdan itibaren doğru araçlarla donatıldığı sürece bütün çocukların otokontrol, azim ve başarı kapasitesi olduğunu gözler önüne seriyor. Çocukların, sorunlarının üstesinden gelmeleri, evde ve okulda kendilerini geliştirmeleri için bilgilendirici ve etkili metotlar sunuyor.” 
Kirkus Reviews 
 
“İyi haber şu ki artık dikkatler sınıf ortamında çocukların ruhsal ve duygusal özelliklerine çevriliyor ve kimse bu değişimi Paul Tough’tan daha iyi gözler önüne seremez. Çocukların Başarılı Olmasına Yardım Etmek kitabında Tough, çocukların bilişsel olmayan becerilerini nasıl geliştirebileceğimizi sorguluyor.” 
David Brooks 
 
“Yazar, bozuk eğitim sistemi düzeltilirse dezavantajlı çocukların hayatlarının da değişeceğini savunurken aynı zamanda küçük şeylerin de fark yaratabileceğinin altını çiziyor. Tough yetişkinleri bu küçük adımları atmaya davet ediyor ve farklı bir bakış açısı getirerek eğitimin gelecekte nasıl daha iyi bir hale getirilebileceğini görmemizi sağlıyor.” 
Rachel Wadham 
 
“Çocukların sosyal ve duygusal ihtiyaçlarına dair araştırmalara dayanan içgörülerle dolu bir kitap. Tough, bir araştırmacı olarak en az on yıldır eğitimle alakalı çalışmaları halka uygun hale getirerek yayımlıyor. Onun bu yeni kitabı da bir istisna değil ve daha önceki kitabını beğenenler için bazı sürprizlerle dolu.” 
NPR 
 
“Dünya üzerindeki birçok ülke erken çocukluk dönemiyle ilgili projelere sıcak bakıyor, havalı merkezler açıyor ve ev ziyaretleri düzenliyor. Ancak projelerin birçoğu pek de kaliteli değil. Tough bu durumun iyi yönde değişebileceğini söylüyor.” 
The Economist 

Liste Fiyatı: 219,00
Çevirmen: Bahar Çetiner
Yayın Tarihi: 09.08.2018
Orijinal Adı: Helping Children Succeed: What Works and Why
ISBN: 9786052995464
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 168
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 853 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
142,35

24 Saatte Kargoda? Stok miktarı: 10+

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 52

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 128,12
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/cocuklarin-basarili-olmasina-yardim-etmek/469590.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:6622501/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>