banner
Çocukların Din Eğitiminde Ebeveyn Tutumları

Çocukların Din Eğitiminde Ebeveyn Tutumları

Literatürde ailede din eğitimine dair oldukça önemli bir bilgi birikimi söz konusudur. Ancak bunların bir kısmı İslam inancının temel kaynakları olan Kur’an âyetleri ve Hz. Peygamber’in söz ve uygulamaları ışığında yapılan açıklamalarla şekillenirken, bir kısmı da sosyal bilimlerde yaşanan gelişmelere paralel olarak geliştirilen bir takım teorik bilgilerle temellendirilmektedir. Bu bilgiler oldukça değerli olmakla birlikte, ailelerin çocuklarına din eğitimi vermek konusundaki düşüncelerini ve bu doğrultudaki eylemlerini bilmek uygulama alanı hakkında din eğitimcilerine önemli veriler sağlayacaktır.  Bu konuda ebeveynlerin beklentisi ise, günümüz çocuklarına din eğitimi verirken, nasıl bir tutum sergilemeleri gerektiğine dair somut önerilerdir. 

İşte bu düşüncelerle, ailelerin çocuklarını yetiştirirken ne tür tutumlar geliştirdikleri ve bunların ne tür sonuçlar doğurduğunu öğrenmeyi amaçlayan bu çalışma kaleme alınmıştır. Ebeveynlerle yapılan ve çoğu uzun süreli olan derinlemesine görüşmeler aracılığıyla elde edilen veriler, araştırmacı tarafından titizlikle sınıflandırılmış ve neticede ebeveynlerin din eğitimi tutumlarına dair birtakım sonuçlara ulaşılmıştır.
 

Liste Fiyatı:
Yayın Tarihi: 02.11.2022
ISBN: 9786258301397
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 328
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 8 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/cocuklarin-din-egitiminde-ebeveyn-tutumlari/630686.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11628599/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner