banner
Çözüm Odaklı Kısa Süreli Psikolojik Danışma

Çözüm Odaklı Kısa Süreli Psikolojik Danışma

Düşük benlik algısı, akademik başarısızlık, arkadaşlarla kavga etme, okuldan kaçma, ebeveynlerin boşanması ve ebeveynlerle yaşanan sorunlar okullarda çalışan psikolojik danışmanların sıklıkla karşılaştıkları problemler arasında yer almaktadır. Bu gibi sorunlar yaşayan öğrencilere çalışırken, sorunların nedenlerini anlamak yerine sorunların olmadığı zamanları fark ederek sorunların çözümleri üzerinde çalışan ve öğrencilerin güçlü yanlarına vurgu yapan Çözüm Odaklı Kısa Süreli Psikolojik Danışma yaklaşımı, yapılandırılmış ve etkili bir psikolojik danışma yaklaşımıdır. Bu yaklaşımın popülaritesi, sınırlı sürede çok sayıda öğrenciye ulaşması gereken psikolojik danışmanlar arasında giderek artmaktadır.

Gerald Sklare, bu kitapta çözüm odaklı danışma yaklaşımının geçmişi, temelleri ve aşamaları hakkında okuyucuyu bilgilendirirken çok sayıda vakaya da yer vermiştir. Kitapta her bir aşamanın tanımlanmasının ardından bunun danışma sürecinde nasıl uygulanacağı ile ilgili danışman-danışan diyaloglarına yer verilmesi bu yaklaşımın anlaşılırlığını kolaylaştırmaktadır. Ayrıca bölüm sonlarında verilen alıştırmalar, uygulayıcıların bu yaklaşımla ilgili kendi becerilerini değerlendirmelerine olanak sağlamaktadır.

Liste Fiyatı: 56,00
Derleyici: Alim Kaya
Derleyici: Diğdem M. Siyez
Yayın Tarihi: 01.09.2015
ISBN: 9786053640929
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 112
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 23.5 cm

Bu üründen 2.612 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/cozum-odakli-kisa-sureli-psikolojik-danisma/286233.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1111674/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner