banner
Darağacında Bir Başbakan: Menderes

Darağacında Bir Başbakan: Menderes

"Bu kitap, Adnan Menderes ve Demokrat Parti hakkında yazdıklarımın içinden yapılmış bir derlemedir. Elbette bu konu üzerinde yazdıklarım bundan ibaret değil... Bir seçim yaptım: Demokrat Parti'nin, Celal Bayar'ın ve Adnan Menderes'in karakteristiklerini biraraya getirmeye çalıştım."
"Burada okuyacağınız olayların bir bölümü bilinen şeyler; Ancak, bilinenin 'arkası' da var!.. İşte bu 'arkası'nı bu kitapta yakalaycaksınız!.."
"Demokrat Parti ve Adnan Menderes'in dış politika kesiti... Amerika ve Sovyetler Birliği ile ilişkileri... Bağdat Paktı'nın kuruluşuna sebep olan etkenlerle, yıkılması için yapılan Sovyet çalışmalarının bilinmeyen aşamaları..."
"İki Demokrat Parti kurucusu Celal Bayar ile Adnan Menderes'in iktidar ve muhalefet ilişkileri... 10 yıllık Demokrat Parti iktidarı döneminde Menderes'in bilinmeyen on bir istifası, sebepleri ve sonuçları bu kitapta önünüze serilecektir."
Darağacında bir başbakanın hayatından önemli kesitleri sunan İsmet Bozdağ, sadece siyasi hayatına değil özel hayatına da inerek yazdığı bu eserde, Adnan Menderes'i, onu trajik ölüme götüren süreci değerlendiriyor.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 13,89
Yayın Tarihi: 01.03.2008
ISBN: 9789756237175
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 272
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 72 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/daragacinda-bir-basbakan-menderes/63648.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:57435/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner