banner
Dede Korkut Hikayeleri-Seçmeler

Dede Korkut Hikayeleri-Seçmeler

Tarih boyunca dilden dile, kuşaktan kuşağa aktarılan Dede Korkut Hikâyeleri, yepyeni bir derlemeyle yeniden gün ışığına çıkıyor!
Türk edebiyatında hikâye türünün ilk örneklerinden kabul edilen Dede Korkut Hikâyeleri, günümüz gençlerinin daha kolay okuması ve anlayabilmesi için Kerem Yıldız tarafından çeşitli kaynaklardan titizlikle derlenerek okurların beğenisine sunuldu.
Oğuz Türklerinin yüzyıllar öncesinde anlatmaya başladığı bu epik destanlar, 16. yüzyılda yazıya dökülene dek sözlü geleneğin vazgeçilmez birer parçası olmuştur. Orta Asya Türklerinin sosyal ve kültürel yaşantısı hakkında çeşitli bilgiler ve dokümanlar da sunan Dede Korkut Hikâyeleri, bu yönüyle tarihi belge niteliği de taşıyan önemli birer kaynak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği yüz temel eser arasında bulunan Dede Korkut Hikâyeleri, kısa bir önsöz ve on iki destansı hikâyeden oluşmaktadır. Eserlerde nesir ve nazım bir arada kullanılmıştır.
Kerem Yıldız’ın uzun bir çalışmanın sonunda derlediği Dede Korkut Hikâyeleri, gençlerin ilgisini çekecek yedi hikâyelik bir seçkiden oluşuyor. Hikâyelerin anlamsal ve sözlü içeriğine müdahalede bulunmayarak bazı bölümlerini yeniden kaleme alan Yıldız, bu özelliğiyle çalışmasını mevcut tüm Dede Korkut kitaplarından kolayca ayrıştırıyor.
Her öğrencinin muhakkak okuması gereken Dede Korkut Hikâyeleri, sade ve anlaşılır dili, iyi ve temiz anlatımı ile Türk edebiyatının önemli tarihi eserlerinden birinin günümüz gençleri tarafından zevkle ve anlaşılarak okunması için yeniden derlenen önemli bir çalışma. Türk edebiyatının ilk örnekleri hakkında fikir sahibi olmak isteyen okurlar için de benzersiz bir kaynak.

Liste Fiyatı: 9,26
Yayın Tarihi: 22.02.2010
ISBN: 9789944695176
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 152
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 70 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/dede-korkut-hikayelerisecmeler/251205.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:194794/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner