banner
Değişim Statüko Direnç

Değişim Statüko Direnç

Aslında değişim, değişmezdir. Değişim kaçınılmazdır. Değişim süreklidir. Değişim evrimseldir. Değişim, insan tasarımı ve planlaması olmaksızın kendiliğinden ortaya çıkan ve gelişen bir evrimsel süreçtir. Değişim, aynı zamanda bir devrimdir; taşları yerinden oynatmaktır; yıkıp, yeniden inşa etmektir. Değişim, ilerlemektir, daha iyiye gitmektir. Her reform bir değişimdir ama her reform ileriye gitmek değildir. Reform, bazen deformdur; bir şeyleri yapmak ama yaparak bozmak ve tahrip etmektir. Vizyon olmadan yapılan bir reform kaçınılmaz olarak deformasyon ve bozulma demektir. Vizyona, misyona, strateji ve doğru aksiyon planlarına dayalı bir değişim, doğru yolda ilerlemek demektir.
Değişim sanıldığı kadar kolay olmayan bir süreçtir. Değişimin önündeki en büyük engel statükodur. Mevcut kurulu düzen, yani statüko, iktidar hegemonyası için mücadele eder ve değişimi kendi çıkarlarına göre yönetir ve yönlendirir. İktidarda kalmak uğruna kuralları ve kurumları tahrip eder ve yozlaştırır. 

Bu kitapta değişim trendleri ve değişim dinamikleri; mevcut değişim trendleri karşısında devletin değişen rolü; değişime engel olan aktörler ve faktörlerin ayrıntılı bir tahlili yapılmaktadır.

Liste Fiyatı: 13,00
Yayın Tarihi: 01.02.2019
ISBN: 9786057928719
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 128
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 12 adet satın alınmıştır.


Ä°lgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin ÃœyeliÄŸi Hemen BaÅŸlat
Platine Özel Fiyat: 9,89
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/degisim-statuko-direnc/492087.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:7989916/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner