banner
Demokratik Hukuk Devletinde Din ve Vicdan Hürriyeti

Demokratik Hukuk Devletinde Din ve Vicdan Hürriyeti

1- Din ve vicdan hürriyeti, doğuştan varolan, temel bir insan hakkı ve demokratik hukuk devletinin vazgeçilmek bir unsurudur. Bu sebeple İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi başta olmak üzere bütün beynelmilel belgelerde yer almıştır. Bu hürriyet belli bir dine veya felsefi inanca inanma, gereklerini aleni olarak yerine getirme, bir dinin veya felsefi inancın telkin ve propagandasını yapma ve nihayet bu dinin esaslarını öğretme ve eğitme serbestisi anlamına gelir.

2- Din ve vicdan hürriyeti aynı zamanda laik devlet olmanında gereğidir. Laik devlet kavramı herhangi bir din ve mezhebe karşı tarafsız olmayı, dinin herhangi bir yorumunu desteklememeyi içerdiği gibi, bütünüyle dini, onun belli bir yorumunu reddetmemeyi ve herhangi bir dünya görüşünün tarafını tutmamayı da gerektirir.

Liste Fiyatı:
Yayın Tarihi: 11.12.2003
ISBN: 9787200968101
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 330
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 14 x 21.5 cm

Bu üründen 11 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/demokratik-hukuk-devletinde-din-ve-vicdan-hurriyeti/56550.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:241041/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner