banner
Dereli Anılarım (1934-1938) & (Başöğretmen Hüseyin Hüsnü Durukan

Dereli Anılarım (1934-1938) (Başöğretmen Hüseyin Hüsnü Durukan

1934-1938 yıllarında Dereli nahiyesinde görev yapan Başöğretmen Hüseyin Hüsnü Durukan mücadelelerle geçen dört yılını anlatmaktadır.
 
 ‘’Çektiğim acılara uğradığım haksızlıklara rağmen uzun yıllar mesleğime istekle ve şevkle hizmet ettim 35 yıl, 3 ay, 25 gün. 15 Eylül 1971 tarihinde emekli oldum. Köşeme çekildim. Zaman zaman meslekteki çalışmalarımı ve uğradığım engelleri aşarak mühim başarılar elde ettiğimi, soranlar ilgilenenlere ve çocuklarıma anlatırım.
Mesleğimde en çok yorulmuş olduğum yerlerden biri şimdi kaza olan Dereli nahiyesidir.
 
Orada da beni en çok yoran o zamana göre modern sayılabilecek üç katlı bir okul binasını halkın yardımları ile yaptırışımdır. Oradaki çalışmalarımıza ait resimler albümlerimde vardır. Bu resimleri görenlere oradaki çalışmaları açıklamak zorunda kalıyorum. Bu bakımdan sık sık bizim evde Dereli’den bahsedilir.”
 
Yaptığı işlerin bir başkasına mal edilmesi ve sanki bu işlerle hiç alakası yokmuş gibi konuşulması haberi daha sonraki yıllarda kendisine kadar ulaşır. Bu hadiseye çok üzülen hoca bu kitaptaki anılarını bir cevap niteliğinde kaleme almıştır.

Liste Fiyatı: 105,00
Derleyici: Temel Taylan Durukan
Yayın Tarihi: 16.11.2023
ISBN: 9786257018944
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 104
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 8 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
80,54

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 162

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 72,48
banner

loading
banner
banner
banner
loading
banner
banner