banner
Devletin Dersim Arşivi

Devletin Dersim Arşivi

“Devletin Dersim Arşivi” çalışmasında Serap Yeşiltuna, son dönemin en çok tartışılan konusuna, 1938 Dersim İsyanı ve Ordu’nun isyanı bastırma harekâtına ışık tutuyor. Hem de tüm kesimlerin çok istediğini söylediği ama yapamadığını yapıyor: Devletin Dersim Arşivi’ni açıyor…
Son dönem Türkiye siyasetinde her kesimin birbirini yıpratmak için kullandığı Dersim İsyanı ilk kez Cumhuriyet Dönemi Kürt sorununun en önemli uzmanlarından Serap Yeşiltuna’nın titiz ve belgesel çalışmasında gerekli bilimsel nesnellikle değerlendirilme şansına kavuşuyor.
Bu çalışmada Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi’nde tutulan belgeler başta olmak üzere devlet kademelerinin 1928’den 1950’lere kadar Dersim konusunda aldığı kararları, çıkarılan kanunları, istihbarat raporlarını, 1933, 1937 ve 1938 yıllarında yapılan askerî harekâtlara ilişkin günlük raporları okuyucuya sunuluyor.
Devletin 1930’larda Dersim’i nasıl değerlendirdiğini, askeri harekâtın ve isyanın boyutlarını, Dersim’de bir katliamdan bahsedilip bahsedilemeyeceğini, isyanın idam edilen lideri Seyit Rıza’nın kim olduğunu, Dersim isyanına başka ülkelerin desteğinin olup olmadığını ve Dersim olaylarının dünya basınındaki yansımalarını kendi gözleriyle görmek, okumak ve değerlendirmek isteyenler için bulunmaz bir kaynak.
Birinci el belgelerden, aktarmasız, tahrifsiz, sansürsüz bir Dersim dosyası…

Liste Fiyatı: 90,00
ISBN: 9786055452216
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 1020
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 19.5 x 26 cm

Bu üründen 109 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/devletin-dersim-arsivi/268498.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:29334/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner