Dil Doktoru

"DİL DOKTORU, Prof. Dr. Hayati Develi'nin dergi ve gazetelerde yayımladığı yazılardan yapılmış bir seçki. Yazar, dile ve Türkçeye bir uzman olarak yaklaşıyor, ancak bu yazılar bilimsel araştırma yazıları değil. Yazar, bu yazılarda Türkçe konuşan, Türkçe yazan, Türkçeyi konuşan ve Türkçeyi dert edinen düşünce yolcularıyla kendi kaygılarını ve heyecanlarını, ümitlerini paylaşmak istediğini dile getiriyor.
Kitapta dil ve kültür ilişkileri, toplumu var eden ve sürdüren bir değer olarak dilin değeri, Türkçenin gücü, geleceği, Türkçeyi tehdit eden durumlar, yabancı kelime kullanımı ve bunların yazılışı gibi konular üzerinde durulmuş. Ayrıca gazetelerden seçilmiş bazı dil yanlışları, karıştırılan kelimeler de ayrı kutucuklar içinde verilmiş.
"Eşek Arısı" kutucuklarında ise kimi dil cambazlıklarının iğnelendiği görülüyor.

Kitap, Dil Anatomisi, Dil Patolojisi, Köktendilcilik, Frenk Elması, Vaşington Portakalı, Mektebin Bacaları ve Homo Polemicus gibi bölümlerden oluşuyor. Bu başlıklar bile size keyifli bir okuma vadediyor. Daha ilk yazıdan başlayarak da okuyucuyu sıkmayacak, keyifle kendini okutacak, "Dil elden gidiyor!" karamsarlığında olmayan, "dilin ne olduğu" konusuna daha çok eğilen metinler sunuluyor."
Ürün Alternatifleri
3F YAYINLARI 3F YAYINLARI
Liste Fiyatı: 425,00TL
Yayın Tarihi: 03.11.2008
ISBN: 9786054117123
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 250
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm
Bu üründen 981 adet satın alındı.

İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
348,79TL
Kazanacağınız Puan: 488
24 Saatte Kargoda
Stokta 1 ürün var
Platin Üyelere Özel Fiyat
320,88TL
Okuma Listeleri:
24 kişi
6 kişi
35 kişi