banner
Divan Edebiyatı

Divan Edebiyatı

Bu küçük kitap Divân Edebiyatını bilinmezlikten kurtarmak için hazırlanmıştır ve geçmişten geleceğe akan kültür ırmağının suladığı bir has bahçeden, her dem taze ıtırlar devşirmek isteyenlere kılavuzluk yapma gayesini gütmektedir.
Bazıları inkâr etse de Divân Edebiyatı her şeyiyle bizimdir ve ilelebed bizim kalacaktır. Dahası altı asırlık ömrü boyunca taşıdığı yüksek kültür damgasının gururu ile artık bilinmeyi istemektedir.
Bu kitabın sayfalarında o edebiyatın kaynaklarından şekil bilgisine; türlerinden edebî sanatlarına dek her sorunuza cevap olacak bilgi, bir bütün olarak verilmiştir.
Amacımız, eski söz sultanlarının o gizemli dünyasına ve zengin Osmanlı medeniyetinin estetik iklimine bir kapı aralamaktır. O kapıdan erkân u edeb üzre girenlerin, eski güzellikleri yeniden keşfetme fırsatı bulacaklarına ve tecrübe etmedikleri zevkleri tadacaklarına inanıyoruz.
Divân edebiyatının layıkıyla bilinmeyişinin altında çeşitli sebepler vardır. Küreselleşen dünyanın etkisi ile başkalaşan düşünce sistemi ve hayat şartları, dilin değişmesi ve kısırlaşması, modern insanın ilgi alanlarının çoğalması ve şiirin bir eğlence yahut sohbet argümanı olmaktan uzaklaşması bunlardandır. Oysa altı asırlık Osmanlı çınarının âsûde bir gölgesi olan Divân edebiyatı da atalarımızı bize gösteren bir ayna, onları bizimle konuşturan bir ilhâm ve aradaki tanışıklık bağlarını sağlamlaştıran bir vasıtadır. Gelecek nesillerin bu edebiyattan mahrum yetişmeleri düşünülemez. Her şeyiyle bizim olan eski Türk şiirini tanımak, bizim öz kültürümüzü bilmek, her Türk çocuğunun da görevidir. Bu çalışmamız ile biz bir kapı aralamaya çalıştık. O kapıdan girenlerin eski güzellikleri yeniden keşfetme fırsatı bulacaklarına inanıyoruz.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 0,00
Yayın Tarihi: 03.10.2002
ISBN: 9789756491034
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 160
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 21 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/divan-edebiyati/48654.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:36202/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner