banner
Doza Kurdistan - Kürdistan Davası

Doza Kurdistan - Kürdistan Davası

Kadri Cemilpaşa ile Ekrem Cemilpaşa birlikte Kürt tarihini baştan sona yazmak konusunda anlaşmış ve aralarında bir paylaşımda bulunmuşlardı. Eski dönem Kürt tarihini yazma görevini Ekrem Cemilpaşa üstlenmiş, yeni dönem Kürt tarihini yazma sorumluluğu ise Kadri Cemilpaşaya kalmıştı. Her ikisi de üstlendikleri görevi yerine getirerek kitaplarını yazdılar. Kadri Cemilpaşa, okumakta olduğunuz Doza Kurdistan adlı yeni dönem Kürt tarihini anlatan kitabı yaşamının sonlarına doğru kaleme aldı. Elinizdeki eser, Beyrutta 1969 yılında Stewr Basımevi tarafından ilk baskısı yapılan, Zinnar Silopî (Kadri Cemilpaşa) tarafından yazılmış Doza Kürdüstan adlı kitabın orijinal nüshasıdır. Eserin transkripsiyonu yapılırken ölçüt alınan baskı bu orijinal nüshadır.

Bu hatıralar… Acı ve tatlı hatıralarla dolu, bu satırlar… Uzun, mihnetli senelerin, takatten düşürdüğü çelikten bir vücudun titrek parmaklarıyla kaleme alınmıştır. Vatanına ve vatanının vefakâr evladına değerli hayatının, değerli dosyasını, son bir yadigârı olarak peşkeş eden [sunan] Zinnar abimize sonsuz minnettarlığımızı sunarken, titrek ellerini, kalbimizin olanca hararetiyle sıkarız.
-Derikli-

Liste Fiyatı: 22,00
Yayın Tarihi: 16.05.2014
ISBN: 9786055279912
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 240
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 43 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/doza-kurdistan-kurdistan-davasi/340020.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:84745/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner