banner
Dünyanın Gözünden Türkler

Dünyanın Gözünden Türkler

Altı asrı aşkın bir zamanda üç kıtada yaptığı şanlı fetihlerle ve kurduğu yüksek medeniyetle ecdadımız, adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır.  Fakat bunun aksine bu yüce milletin barbar olduğunu iddia eden yabancı milletler olmuştur. Bu çalışmada; Napolyon ve Demirbaş Şarl gibi krallar ile Voltaire ve J.J. Rousseau gibi pek çok ünlü düşünürün de aralarında bulunduğu birçok devlet adamı, filozof, asker, sanatçı ve seyyahın Türkler hakkında bir itiraf niteliğindeki düşünceleri yer alıyor. Bu farklı bakış açıları, kültürümüzün daha iyi değerlendirilmesine katkı sağlarken, Batı’nın oluşturduğu olumsuz imajın da ne derece yanlış olduğunu gözler önüne seriyor. 
 
“Osmanlıları çok seviyorum… Onlar, cennetten bir köşe olan bu eşsiz memlekete yakışan, eşsiz insanlar.  Yaradılışlarında semavî bir azamet, gönül alışlarında ise meleklerde bulunmayan bir mahviyet var. Bu büyük ruhlu milletin arasında vatanımı unutmaktan korkuyorum. Vatan, aziz ve pek aziz. Lakin Osmanlı da aziz ve çok aziz. 
(Comte de Bonneval)”

Liste Fiyatı: 50,00
Yayın Tarihi: 31.01.2017
ISBN: 9786055112462
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 236
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 35 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 36,00
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/dunyanin-gozunden-turkler/415838.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:3090896/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner