Edebiyatla Ahmaklaştırma Felsefeyle Çökertme (5.Cilt)

Tekelci kapitalizmi dikkate almadan 21.yüzyıldaki düşünce dünyasını, edebiyat ya da felsefe akımlarını anlamak mümkün değildir. Tekelci kapitalizm, toplumda büyük bir gerilim, ortada bir çelişki olduğunun farkındadır. Bu çelişkinin “emek-sermaye çelişkisi” olarak tanımlandığı durumlarda kendi varlığı için oluşacak tehlikenin ne denli yıkıcı olabileceğini bilmektedir.
Tarihin bu anında bu çelişkinin asla ortadan kalkmayacağı da açıktır. Bu durumda sermaye için en yararlı yol bu çelişkinin “emek-sermaye” ekseni dışında tanımlanmasıdır.
Yaşanan emek-sermaye çelişkisine “emek-sermaye çelişkisi” denmediğinde ortaya çıkan kavramsal boşluğu dolduracak ikame çelişkiler gerekmektedir. İşte dünyada muhalefeti belirleyen baskın damar olan kimlik siyaseti, bu boşluğu doldurmaya en elverişli olan siyasettir.
Sosyal bilimler laboratuvarlarında seri üretime geçen mikrokimlik endüstrisi, tam da bu boşluğu dolduracak ideolojileri üretmek için vardır.
Bu kavram ve ideoloji sağanağının altında akılları koruyacak şemsiyeler üretmek ve her şeyi adıyla çağırmak insan türünün geleceği için zorunludur
Liste Fiyatı: 425,00TL
Yayın Tarihi: 01.12.2023
ISBN: 9789752866799
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 280
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm
Bu üründen 60 adet satın alındı.

İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
303,88TL
Kazanacağınız Puan: 508
24 Saatte Kargoda
Stokta 1 ürün var
Platin Üyelere Özel Fiyat 273,49TL
Okuma Listeleri:
2 kişi
0 kişi
3 kişi