banner
En İyi Matematik Yazıları

En İyi Matematik Yazıları


Matematik bilimi, insanlık tarihinin en eski ve en temel bilimlerindendir. Gündelik yaşamın düzenlenmesinde, sanatın ilerlemesinde, entelektüel gelişimin sağlanmasında ve belki de bir iletişim aracı olarak matematik oldukça yaşamsal bir bilim olarak kabul edilir. Ancak matematiğin hayatımızı kolaylaştırdığı ve düzenlediği, sanatsal üretimlerimize temel olduğu gerçeğinin yanı sıra bu bilimin pratik yaşamımıza ne kadar da dışsal olduğunu kabul etmeliyiz.
En iyi Matematik Yazıları derlemesi bu anlamda, sıradan okurun matematik dünyasına daha kolay dalabilmesi için bir olanak sunuyor. Dans ve matematik lise matematiğinden üniversite matematiğine giden yol, matematik öğretmenliği felsefesi, matematik ve bilim tarihlerinin kesişmesi, matematiğin ve fotoğrafçılığın buluşması, şehirlerdeki rotalama planları gibi konular kitapta ele alınan konulardan sadece bazıları.
Makalelerin matematikçiler ya da matematik öğrencileri dışında alana ilgi duyan amatörlere de hitap ediyor olması bu derlemeyi farklı kılan bir özellik. Dünyanın farklı ülkelerinden matematikçilerin katkısıyla hazırlanan derlemenin editörü Cornell Üniversitesi öğretim görevlisi Mircea Pitici'nin seçkisinin Türkiye'deki matematik okurlarına ve ilgililerine hitap edeceğini umuyoruz.

Liste Fiyatı: 120,00
Çevirmen: Sibel Özkan
Yayın Tarihi: 21.03.2014
ISBN: 9789757638629
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 220
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 94 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 91,26
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/en-iyi-matematik-yazilari/335243.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:294756/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner