banner
Ene Risalesinin şerhi

Ene Risalesinin şerhi

Kâinâtın zâhiren açık göründüğü halde hakìkaten kapalı olan kapıları, ancak Kur´ân-ı Hakîm´in irşâdına kulak verildiği takdirde açılabilir; lâkin o Kitâb-ı Mu´ciznümâ dahi tılsımdır. O kelâm-ı İlâhî´nin mühim tılsımlarını izn-i İlâhî ile Risâle-i Nur halletmiştir. Bilhassa 30. Söz olan iki "Maksat"tan ibâret "Ene ve Zerre Risâlesi", 23. Lem´a olan "Tabiat Risâlesi", 10. Söz olan "Haşir Risâlesi" gibi mühim eserlerde bu müşkillerin halledildiğini görmek mümkündür.
İşte o anahtar eserlerden birisi de "30. Söz´ün Birinci Maksadı" olan "Ene Risâlesi"dir. Bu eser, kâinat kitâbının bir elifi hükmünde olan "ene"yi tahlîl ediyor.
Birinci Maksad´da, kitâb-ı kâinatın bir elifi hükmünde olan enenin hem mâhiyyetini beyân etmekle, insân tılsımını açıyor. Yani "İnsân nedir, nereden gelmiş, nereye gidiyor, ne için gelmiş, , niçin durmuyor?" suallerini hallediyor.

Liste Fiyatı: 23,00
Sadeleştiren: Molla Muhammed Ali Doğan
Yayın Tarihi: 01.06.2007
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 240
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 53 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 16,56
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ene-risalesinin-serhi/266834.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:22044/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner