banner
Enver Paşa ve Dönemi

Enver Paşa ve Dönemi

Enver Paşa kim? Nasıl ortaya çıktı? 41 seneye neler sığdırdı? Onu nasıl adlandıracağız? “İslâmcı” mı, “Turancı” mı? Yoksa her ikisi mi?
Elinizdeki kitap kaynaklara inerek Enver Paşa kişiliğinde bir dönemi zihninizde canlandırıyor. Bugünü anlamak için yarını bize getiriyor.
Komitacılığın, parti çekişmelerinin, çıkar hesaplarının, ölçüsüzlüğün, bir anlık öfkelerin, kişilere ölümüne bağlılığın koskoca Devlet-i Aliyye’yi nerelere sürüklediğini okuyacağız.
Dış güçlerin Türkiye üzerindeki emellerini, diğer Türk ülkelerinin çaresizlik içinde istiklâl mücadelesini, Anadolu’dan Kafkaslara, Kuzey Afrika’ya, Balkanlara, Orta Asya’ya koşan bir avuç idealistin inanılmaz serdengeçtiliğini okuyacağız.
Kitap, bir yergi için, bir övgü için ortaya konmamıştır; ne anlatılmışsa, dönemi yaşayanlar nasıl yorumlamışlarsa öyle verilmiştir.
Peşin kabuller bizi yanıltır. Önce sonuçları değil, önce sebepleri bilmeliyiz.
Enver Paşa ve Dönemi, yakın tarihimizle sizi yüzleştiriyor.

Liste Fiyatı: 150,00
Yayın Tarihi: 15.04.2016
ISBN: 9786059916127
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 663
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 23 cm

Bu üründen 194 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/enver-pasa-ve-donemi/393470.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1174589/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner