banner
Erik Satie

Bu kitabın tamamını Kitapyurdu e-Kitap uygulamasında okuyabilirsiniz. E-Kitap Uygulamasını İncele
icon-unlink
Hemen Oku

Erik Satie

Mary E. Davis

Bu kitabın tamamını Kitapyurdu E-Kitap uygulamasında okuyabilirsiniz.

Hemen İncele

Erik Satie

Besteci Erik Satie, Mortmartre bölgesinin bohemlerinden biri olarak ortaya çıkışından Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Dada akımına verdiği desteğe kadar, gelenekleri küçümsemesiyle tanınıyordu. Ne var ki avangart bir provokatör olarak bu ünü, yirminci yüzyılın Avrupalı bestecileri Stravinsky, Debussy ve Ravel gibi isimlerin yanında mirasının gölgede kalmasına yol açtı. Kendi sanatına getirdiği yeniliklerden ziyade diğer pek çok alandaki etkisi daha fazla konuşulsa da Satie’nin modernist estetiği, aslında hayatını şekillendiren gerçek çelişkilerden doğmuştu.

Kelimelerin, görsel sanatların ve müziğin nadir türlerini sıradan unsurlarla birleştiren yeni sanatsal ifade yöntemleri tasarlayan Satie, bestecinin işini yeniden tanımladı. Yüksek moda dünyasındaki bağlantıları, estetik görüşlerini önemli ölçüde şekillendirdi ve onu esprili, modernist bir müzik geliştirmeye teşvik etti. “Neoklasisizm” isimli bu akımın hem diğer öncüler hem de Parisli seçkinler tarafından benimsenmesiyle Satie, yeni doğmaya başlayan bir popüler kültürün kalbinde konumlandı.

Profesör Mary E. Davis, yeni bir tarz yaratması için besteciye estetik bir ivme kazandıran ve sanat dünyasında yer edinmek için kullandığı imajını güçlendiren olayları dikkatle irdeleyerek okuyuculara sunuyor. Bu bilgilendirici biyografi, modernist müziğin kabul edilen tarihini yeniden değerlendiriyor ve Satie’yi hak ettiği öncü statüsüne geri getiriyor.
 

Liste Fiyatı: 72,00
Çevirmen: Ayça Göçmen
Editor: Esra Damla İpekçi
Yayın Tarihi: 09.05.2022
ISBN: 9786257513579
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 160
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 20.5 cm

Bu üründen 40 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
56,16

24 Saatte Kargoda? Stok miktarı: 10+

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 64

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 53,35
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/erik-satie/616182.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11567348/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner