banner
Eş'ari

Eş'ari

Elinizdeki eser, bir giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Girişte Eş’ari-nin kelâm sisteminin zeminini hazırlayan dönemin siyasi ve sosyal yapışma yer verilmektedir. Birinci bölüm Eş'arî’nin soyu ve nesebi, hayatı ve ilmi şahsiyeti, hocaları ve öğrencileri hakkında özet bilgiler içerirken; ikinci bölümde ise Eş’arî’nin eserleri tanıtılmaktadır. Üçüncü bölümde de Eş‘arî’nin İslâm: düşüncesine katkısı olarak akıl ile nakil arasındaki uzlaşımcı yöntemi ve kelâm müdafası ele alınmaktadır. Dördüncü bölüm ise müellifin temel kelâmî görüşlerinin bir özetini içermektedir.
 
Ehl-i Sünnet kelâmının en önemli simâları arasında yer alan İmam Eş‘arî hakkında daha söylenecek pek çok söz olsa gerektir. Bununla birlikte daha önce Eş’arî hakkında yaptığımız akademik çalışmalardan hareketle hazırlamış olduğumuz bu küçük eserin, İslâm düşüncesinin dünü ve bugününe damgasını vuran bu büyük mütefekkiri daha yakından tanımak ve anlamak isteyenler için faydalı olacağını umuyorum.

Liste Fiyatı: 7,50
Yayın Tarihi: 16.05.2017
ISBN: 9789751966162
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 112
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 12 x 21.5 cm

Bu üründen 193 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 5,70
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/esari/426191.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:3798813/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner