banner
Etobur-Otobur İkilemi

Etobur-Otobur İkilemi

“Eğer yemek yiyorsanız, bu kitabı mutlaka okumalısınız. ”
Newsday

“Yılın en iyi 10 kitabından biri.”
The New York Times Book Review

YEME ALIŞKANLIĞINIZI ALTÜST EDECEK, HAYATINIZI DEĞİŞTİRECEK BİR KİTAP

“Yemek yiyenlerin, yani hepimizin manifestosu. Yaklaşımı dürüst, nedeni haklı, düşünme biçimi açık ve yazdıkları etkileyici... Yediklerinize dikkat edin.”
The Washington Post

Bu akşam yemekte ne yiyelim? Böylesi basit bir sorunun bile oldukça karmaşık cevapları olabilir. Doğanın bize sunduğu her şeyi yiyebiliriz ama ‘ne yiyeceğim’ konusu her zaman çetrefilli bir hal almıştır. Organik elma mı yoksa geleneksel mi? Organikse yerli mi ithal mi? Düşük karbonhidratlı mı yoksa düşük kalorili mi? Akşam yemeğinde ne yiyeyim sorusu ateşin bulunmasından beri insanoğlunun karşı karşıya kaldığı bir sorudur. Michael Pollan devrim niteliğindeki bu kitabında bu sorunun yanıtını şimdi, yirmi birinci yüzyılın şafağında vermektedir ve bu yanıt bizim bir tür olarak nasıl hayatta kalacağımızı belirlemektedir.
Etobur - Otobur İkilemi kitabı, dünyanın karşı karşıya olduğu politikaları, tehlikeleri ve hazları değiştirmenin bir yolunu derin sürprizlerle sunmaktadır. Pollan’ın bulguları tabağına koydukları yiyecekleri özen gösteren herkes için şaşırtıcı olacaktır.

“Michael Pollan okuması çok keyifli bir yazardır fakat yazdığı gerçekler keyif vermemektedir. Kitabın satır aralarında verilen ürkütücü bilgiler politik gerçeklerin yansımalarını ortaya koyar. Her gün süpermarketlerde yapılan tercihler geleceğimizi belirler ve bu yapı kitabın konusunu oluşturur. Gıda zinciri boyunca yapılan yolculuk gündelik yaşantının gizli politikalarını derinlemesine bir araştırma niteliğindedir.”
Mark Danner, yazar

“Birinci sınıf… Tutku dolu bir yolculuk… Pollan doğa biliminin ender bulunan zarif yazarlarından biri. Bu, onun yazmak için doğduğu kitaptır.”
Newsweek

“Etkileyici, büyüleyici... Yiyeceklerin tam olarak nereden geldiğine dair daha iyi bir bilgi edinemezdiniz. ”
The New York Times Book Review

Liste Fiyatı: 299,00
Çevirmen: İlke Önelge
Kapak: Yunus Bora Ülke
Yayın Tarihi: 14.09.2009
Orijinal Adı: The Omnivore’s Dilemma
ISBN: 9786054263141
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 512
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 359 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/etoburotobur-ikilemi/137007.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:167550/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>