banner
Evreka! Bilimin Doğuşu

Evreka! Bilimin Doğuşu

Bilimin gerek yaşadığımız dünyayı, gerekse o dünyaya bakışımızı şekillendirmekteki rolü oldukça önemlidir. Peki, bilimin kökenleri nereye dayanır? Bilimin ortaya çıkışından önce ne olmuştur; bu, nasıl ve hangi nedenle yeni, çığır açıcı bir dünya tasarısına ve soruşturmasına dönüşmüştür? Bu dönüşümü gerçekleştirenler kimlerdir? Bilim ne zaman ve nerede ortaya çıkmıştır?

Evreka! Bilimin Yunanlılarla başladığının bir göstergesidir. Tıp, biyloji, mühendislik, matematik ve kozmoloji gibi çeşitli disiplinlerin kökeni antik Yunan'a dayanır. Platon, Aristoteles, Pisagor, Arşimet ve Hipokrat antik dünyanın yıldızları arasındadir. Peki, bu devasa bilimsel patlamaının ardında yatan nedir? Babilliler ve Mısırlılar ileri düzeyde bir takım aletler geliştirkleri halde, mitolojik açıklamalardan öteye neden gidememişlerdir?

Liste Fiyatı: 7,41
Çevirmen: Emine Ayhan
Yayın Tarihi: 28.11.2005
Orijinal Adı: Eureka! The Birth of Science
ISBN: 9789756117255
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 152
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı

Bu üründen 11 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/evreka-bilimin-dogusu/75806.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:113845/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner