banner
Farklı Pencereler, Farklı Manzaralar: Sosyal Bilimlerde Yöntem Tartışmaları

Farklı Pencereler, Farklı Manzaralar: Sosyal Bilimlerde Yöntem Tartışmaları

Sosyal bilimlerde yaygın bir biçimde kullanılan “araç kutusu” metaforu, yöntemsel tercihleri birbirlerini bütünleyen ve dışlamayan araçlar olarak tanımlar. Oysa sosyal bilim öğrencileri yöntemler arasında geçişliliğin bu kadar basit olmadığını ve tercih edilen yöntemin araştırmacının hareket alanını kısıtlayan bir kafese dönüşebildiğini kolaylıkla gözlemlemektedir. 19 Mart 2012 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü tarafından düzenlenen “Metot Atölyesi; farklı yöntemsel tercihlerin bir arada konuşulduğu ve sosyal bilim öğrencilerinin yöntemsel “ötekilerini” tanıyabilecekleri bir tartışma ortamı sağladı. “Farklı Pencereler, Farklı Manzaralar: Sosyal Bilimlerde Yöntem Tartışmaları” başlıklı bu kitap, Metot Atölyesi’nde sunulan bildirilerin tartışmaların ışığında gözden geçirilmiş halini içermektedir. Metot çalışmaları açısından kapsayıcılık iddiası taşımayan bu derleme, metoda dair sistematik olarak düşünme ve tartışmaya bir katkı sağlar ise hedefine ulaşmış olur. Bu nedenle bu derlemede yer veremediğimiz diğer yöntemlere ve sosyal bilimlerde yönteme dair tartışmalar üzerinde konuşmaya, düşünmeye devam etmek bizim açımızdan gerekliliktir. Bu derleme, yönteme dair son bir söz söyleme amacından ziyade diyaloğu başlatma amacını taşımaktadır.
Kitapta; İlter Turan, Sema Erdem, Ersin Kalaycıoğlu, Emre Erdoğan, Pınar Uyan Semerci, Veysi T. Kondu, Cengiz Erişen, Sinem Aydın Düzgit ve İlay Romain Örs’e ait bildirilere yer verilmiştir.

Liste Fiyatı: 290,00
Derleyici: Emre Erdoğan
Derleyici: Pınar Uyan Semerci
Yayın Tarihi: 04.01.2013
ISBN: 9789944157575
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 182
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 16 x 23 cm

Bu üründen 24 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 216,78
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/farkli-pencereler-farkli-manzaralar-sosyal-bilimlerde-yontem-tartismalari/289361.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:64301/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner