Homer Kitabevi'nin fotoğrafçılık konusundaki yayınları arasında Doğada Fotoğrafçılık, Fotoğrafta Rengin Sırları, Doğada Dijital Fotoğrafçılık ve Fotoğraflar Yorumlar kitapları sayılabilir. Yayınevimiz, AVA Akademisi'nin Temel Fotoğrafçılık dizisinden Fotoğrafta Kompozisyon kitabını da konunun meraklılarına sunmaktadır. AVA Akademisi'nin bu diziden Işık, Siyah Beyaz Fotoğraf Çekim Teknikleri, Renkli Fotoğraf Çekim Teknikleri, Renk ve Pozlandırma gibi başka kitapları da mevcuttur...
Başarılı bir fotoğrafın oluşturulabilmesinin temel taşlarından ilki ışıksa, ikincisi de kompozisyondur. İşin içine katılan diğer teknik beceriler her ne olursa olsun, eğer bir görüntünün temel düzenlemesi eksikse, geride izleyicinin ilgisini üzerinde toplayabileceği pek bir şey kalmaz. Peki, öyleyse bir kompozisyonu başarılı yapan etkenler nelerdir? Bunun için acaba kurallara mı uyulacaktır yoksa kurallar mı yıkılacaktır? Fotoğrafta Kompozisyon kitabı, fotoğraf çekmeye yeni başlayanların kompozisyon oluşturmayı geliştirmek için ihtiyaç duyacakları her şeyi kapsayan altı ana bölüme ayrılmıştır. Bunlar arasında kompozisyonun temel konuları, biçimsel unsurların irdelenmesi, mekân ve zamanın nasıl düzenleneceği, gerçek yaşamın 'kurallarının' öğrenilmesi ve bunların ötesinde, kitapta sunulan fikirlerin ilginç, dikkat çekici ve güçlü fotoğrafların oluşturulmasında nasıl kullanılabileceğinin örnekleri yer almaktadır. Kitap, hem zihni bilgilendirmek hem de göze ilham vermek amacıyla baştanbaşa fotoğraflarla görselleştirilmiştir.
Fotoğraflarıyla katkı verenler:
Henri Cartier-Bresson, Dorothea Lange, James Nachtwey, Martin Parr, Marc Riboud, David Hockney, Duane Michals, Harry Callahan and John Darwell, among many others.
Başlıca konular:
Kompozisyonun temel kuralları, bakış açısı, perspektif, ölçek, biçimsel unsurlar, nokta, çizgi, şekil, biçim, doku, kalıp, ton, renk, mekân düzenlemesi, çerçeve, denge, mekân, zaman düzenlemesi, karar anı, seri çekimler, uygulamalar, manzara, durağan yaşam, portre, belgesel, eylem, spor, sanatsal çekimler, reklam, özgünlük, sayısal görüntüleme.