banner
Gavurca Türkçe Sözlük

Gavurca Türkçe Sözlük

Kavramlarla yürütülen bir cephe savaşı içerisindeyiz. Gâvurlar her tür imkanı seferber ederek kendi kavramlarını boca ediyorlar üzerimize. Aslolan ayık olmak. Düpedüz bir zihin bulandırma süreci yaşanıyor kavramlar üzerinden. Empati yap diyorlar bize, dünya vatandaşı ol, birey ol, daha fazlasını iste. Yeni nesillerin zihinleri ifsat ediliyor gâvurca kavramlarla. Gâvurca. Yani kötülüğün lisanı.
Yazar Ertuğrul Fındık, bu türden sayısız kavramla ilgili aldığı bazı notları bir araya getirdi. Kitabın önsözünde şöyle diyor yazar:
“Yaptığım şeyin edebi değeriyle zerre miktar ilgilenmiyorum. Hatta bu metinleri benim yazmış olmamın da bir anlamı yok. Yıllardır ‘Müslümanca düşünme üzerine denemeler’ yazan ‘Diriliş neslinin Amentüsü’ne kafa patlatan, değil konuşulanın düşünülenin bile insanı inşa ettiğini söyleyen büyüklerimiz bizi irşad ediyor aslında. Burada değindiğim bir tek madde için koskoca kitaplar çıkarmış insanlar. Bu düşünme biçimiyle ilgili uzun makaleler yayınlamışlar. Ben de yeniden bir işaret fişeği yakma arzusundayım. Kendi dünyamda, müşahhas örneklerle, bir ‘düşünme biçimi’ oluşturmaya çalışıyorum. Çocuğuma da öğretmek istiyorum bunu. Israrla. Tekrar tekrar anlatarak, bu kalleş savaşın etkilerinden uzak tutmaya çalışıyorum onu.”
Gâvurca-Türkçe sözlük benzeri fazla bulunmayan bir ‘uyandırma’ kitabı.

Liste Fiyatı: 7,41
Yayın Tarihi: 22.06.2016
ISBN: 9786059058360
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 64
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15 x 21 cm

Bu üründen 202 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/gavurca-turkce-sozluk/398644.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1203849/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner