Ne Okusam Listeleri:

Gecenin Sonuna Yolculuk

Louis-Ferdinand Céline’in ilk ve en ünlü kitabı Gecenin Sonuna Yolculuk, yaşamın oradan oraya, Birinci Dünya Savaşı’ndan Afrika’ya, Amerika’dan Fransa’daki bir akıl hastanesine savurduğu bir anti-kahramanın, Bardamu’nün öyküsü. Sefalet, hastalık, yozlaşmışlık, delilik, ölüm her yerde. İnsanın varoluş karşısındaki çaresizliği yüzümüze tüyler ürpertici bir ritimle vuruluyor. Kapkara ama alabildiğine şiirsel, Simone de Beauvoir’ın deyişiyle “söz kadar canlı bir yazı”yla yazılmış bir senfoni.
 
 
Gecenin Sonuna Yolculuk iki dünya savaşı çıkarmış bir yüzyılda aynaya yansıyan insan ruhunun bir nevi yazınsal otopsisidir.
 
 
Gerçek Céline “mucize”sini yaratan şey okumanın yarattığı etkidir – büyüle­yici, gizemli, kopkoyu bir karanlık içinde, hoşnutsuz ama bununla birlikte yar­dım eli uzatan kahkahayla.
Julia Kristeva
 
 
Aslına bakarsanız Fransa’da “benim Proust’um” Céline’dir. (…) Céline çok büyük bir özgürlükçüdür, onun sesinin çağrısı beni içine çekiyor.
Philip Roth
 
 
Önce Céline’i okumalı, son 2000 yılın en büyük yazarı…
Charles Bukowski
Liste Fiyatı: 580,00TL
Çevirmen: Yiğit Bener
Yayın Tarihi: 13.02.2019
Orijinal Adı: Voyage Au Bout de la Nuit
ISBN: 9789750804199
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 576
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm
Bu üründen 10.268 adet satın alındı.
Kitapyurdu Fiyatı:
376,62TL
Kazanacağınız Puan: 734
24 Saatte Kargoda
Stokta 8 ürün var
Platin Üyelere Özel Fiyat 357,79TL
Okuma Listeleri:
826 kişi
69 kişi
643 kişi