banner
Gelişme Döneminde Tefsir

Gelişme Döneminde Tefsir

Kur’ân-ı Kerim, Hz. Peygamber’e (s.a.s.) indirilmesinden bugüne, derin ve geniş araştırmalara konu olmuştur. Beşeriyet, ne kadar tekemmül ederse etsin Kur’ân’ın ihtiva ettiği yüce hakikatlerin dışına çıkamayacaktır. O her asırda gelecek insanların ihtiyacını temin edecektir.

Bunun en bariz misali, gelen her neslin, Kur’ân-ı Kerim’in kendilerine bakan yönünü tespite çalışmasıdır. Bu nesillerin başında Abbasiler gelir. İslâm’ın yayılma devrinde yetişmeleri, değişik din, ırk ve fikirlerin kendi dönemlerinde İslâm toplumuna girmesi ve daha sonraki tefsir çalışmalarına kaynaklık etmesi açısından Abbasî devrinin ayrı bir önemi vardır.

Elinizdeki bu tercüme, yukarıda anılan dönemi her yönden incelemeye çalışmaktadır. O dönemdeki fikir akımlarını tespit eden, farklı mezheplerin ve görüşlerin tefsire yansımalarını ve katkılarını değerlendiren bir çalışmadır.

Liste Fiyatı:
Yayın Tarihi: 01.04.2006
ISBN: 9789756079157
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 364
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15 x 22.5 cm

Bu üründen 16 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/gelisme-doneminde-tefsir/82015.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:103613/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner