banner
Giysiler, Kitaplar, Öğretmenler ve Şarkıcı Kızlar

Giysiler, Kitaplar, Öğretmenler ve Şarkıcı Kızlar

Câhiz bu kitabında Abbâsî döneminin toplumsal yapısı, zenginliğin ya da fakirliğin psikolojisi vb konuları ele alıp değerlendiriyor. Kitabı renkli kılan özelliklerinden biri de dönemin ünlü şarkıcılarından saray yazarlarına dek birçok konuyu ele almasıdır. Onun toplumsal olaylarda neden-sonuç ilişkisine verdiği önem, İbn Haldûn’un öncüllerinden biri olduğu tezini destekliyor. Şöyle diyor yazar: "Birtakım sonuçlara yol açan durumları iyi araştır. Bu durumlar, ortaya çıkacak sonucu ta başından içermektedir. Bil ki, ne zaman bunlardan ilki gerçekleşecek olursa, sonra gelenin ortaya çıkması zorunlu hale gelir. Sevimsiz sonuçlara yol açan öncüllerden uzak dur, sonucu esenlik olan durumları yaygınlaştırmaya ve yerleştirmeye çalış."

Bin yıl önce aklı ön plana çıkaran bir aydının muhalif düşüncelere karşı verdiği mücadele...

Câhiz

Klasik Arap edebiyatının zirvesindeki dev... Abbasî döneminde yaşamış olan bu büyük zekâ, İslâm akılcılığının beşiği olan Basra´da doğmuştur. Cimriliği analiz ederek toplumdaki çeşitli sınıftan cimrileri hicvettiği Cimriler Kitabı, onun en tanınmış, Doğu´da ve Batı´da üzerinde en çok konuşulmuş eserlerindendir. Bu eserinde Câhiz, cimriliğin yanında savurganlığı da irdelemiş ve cimrilikle tutumluluk arasındaki ince çizgiye ışık tutmuştur.

Liste Fiyatı: 5,56
Çevirmen: Muharrem Hilmi Özev
Yayın Tarihi: 15.03.2006
ISBN: 9786053541271
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 160
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 12 x 21 cm

Bu üründen 64 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/giysiler-kitaplar-ogretmenler-ve-sarkici-kizlar/79417.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:146057/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner