banner
Gökkuşağı Askerleri

Gökkuşağı Askerleri

Endonezya’dan bu¨yu¨leyici, çok satılan kitaplar sıralamasında rekorlar kıran bir modern zaman peri masalı. İkal, Endonezya’nın Belitung Adası’nda, altıncı sınıftan mezun olmanın bu¨yu¨k bir başarı olduğu Muhammadiye İlkokulu’nda öğrencidir. Okulu su¨rekli olarak kapatılma tehdidi altındadır. Aslında İkal ve Gökkuşağı Askerleri adını verdiği arkadaşları, her açıdan tehdit altındadır: kötu¨mser, fırsatçı devlet memurları, yerini aldıkları sömu¨rgecilikten pek de farkı olmayan açgözlu¨ kurumlar, gittikçe derinleşen fakirlik ve dağılmakta olan altyapı ve hiç kapanmayan özgu¨ven yaraları.

Ancak sıra dışı iki öğretmen sayesinde hâlâ umutları vardır ve İkal’in sınıf içindeki ve dışındaki eğitimi mutluluk vericidir. Onun ve
arkadaşlarının, kasabanın gu¨çlu¨ kalay madencilerine baş kaldırılarını destekliyoruz. Öğretmeninin almasını söylediği tebeşirleri ona uzatan yarımay tırnaklı elle olan ilk aşkıyla tanışıyoruz. Sınıfın yalın ayaklı matematik dehası olan Lintang’ın zengin firmanın çocuklarını bir akademik yarışmada alt etmesini coşkuyla destekliyoruz. Hepsinden önemlisi, du¨nyanın en bu¨yu¨k Mu¨slu¨man topluluğunun insanları ve adetleriyle yakından tanışıyoruz.

Gökkuşağı Askerleri, Andrea Hirata’nın Endonezya’da 5 milyondan fazla satarak rekorlar kıran ilk otobiyografik romanıdır.
Şu anda tu¨m du¨nyadan okuyucuları bu¨yu¨lemektedir.

Liste Fiyatı:
ISBN: 9786055524951
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 258
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 6 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/gokkusagi-askerleri/293964.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:124365/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner