banner
Görünmez Holding

Görünmez Holding

Görmüş olduğunuz bu kitap harcını AKP’ye yakın olmanın oluşturduğu Görünmez Holding’i anlatıyor.

Türkiye’yi kuşatan şirketler birliği de diyebiliriz Görünmez Holding’e.

Türkiye’de özelleştirmelerden kamu ihalelerine, altyapı projelerinden, imar rantına, kıyı, orman ve su havzalarının satışına kadar tüm ihalelerde Görünmez Holding’in şirketleri ön plana çıkıyor.

Milyarlarca dolarlık rant Görünmez Holding’e aktarılıyor. Bu çalışmada tamamı belgelere dayalı olarak Görünmez Holding’e bağlı şirketlerin nasıl palazlandığını, tam ortasında yer aldıkları yolsuzlukları ve neden oldukları yoksulluğu anlattım.

Türkiye’de bir avuç azgın azınlığın ülke kaynaklarını nasıl sömürdüğünü, AKP hükümeti döneminde küreselleşen yolsuzluğun ulus ötesi paydaşlarını ve arkasındaki güçleri, evrensel gazetecilik ilkelerine bağlı kalarak aktarmaya, belgeleri ile ortaya koymaya çalıştım.

Ülkemizin en büyük sorunu olan yoksulluğun yolsuzluklarla etkin mücadele edilmeden yenilemeyeceğii gerçeği kitabın temel felsefesini oluşturuyor.

AKP hükümetleri döneminde yolsuzluklar Cumhuriyet tarihinin en büyük rakamlarına ulaştı. Kamu kaynaklarının organize bir şekilde talan edilmesi için 4 yöntem izlendi.

· TMSF’den aktarılan kaynaklar

· Özelleştirmeler

·TOKİ ihaleleri

·Belediye ihaleleri ve imar rantı

Bu dört başlıkta Türkiye’de servet transferi yapıldı, kamudan AKP yandaşlarına; yani Görünmez Holding’e (GH) mülkiyet el değiştirdi.

Liste Fiyatı:
Yayın Tarihi: 19.08.2010
ISBN: 9786056150104
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 450
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13 x 21 cm

Bu üründen 123 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/gorunmez-holding/241731.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:139345/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner