banner
Göstergebilime Giriş

Göstergebilime Giriş

20. yy'ın anahtar kavramları, bir bakıma, değişim ve ilişkidir. Özellikle doğa bilimleri, maddeyi mutlak, somut sınırları kesin bir nesne olmaktan çıkarmış, enerji dalgalarının ve devinimlerin bir kesişme ve yoğunlaşma noktası olarak yorumlamaya başlamıştır.

Doğa bilimlerinde oluşan bu anlayış, toplum bilimlerine de yansımıştır. Göstergebilim de bu anlayışın bir uzantısıdır. Göstergebilim, nezaket ilişkilerinden, yeme alışkanlıklarına, modaya, siyasete, edebiyata, müziğe, mimariye..kadar her türlü toplumsal örgütlenme biçimiyle ilgilenir, bu alanlardaki dizgeleri, ilişki ağlarını inceler. Göstergebilime göre bu dizge ve ilişkiler ağı içinde yer alan tüm değerler görecedir, her bir değer, dizgesindeki öteki değerlere göre anlam kazanır, her bir dizge de öteki dizgelere göre. Ama, acaba, dizge kurma alışkanlığı ve yöntemi, her şeyi önce bir gösterge ile temsil edip sonra kullanıma sokma eğilimi, gerçekten insan türüne özgü, değişmez bir özellik midir?

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 15,74
Yayın Tarihi: 19.01.2006
ISBN: 9789756008034
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 262
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 15 x 21 cm

Bu üründen 291 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/gostergebilime-giris/77260.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:141272/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner