banner
Gülümseyen İslam / Hatemi'nin Ağzından İran'da Değişim

Gülümseyen İslam / Hatemi'nin Ağzından İran'da Değişim

1979'daki devrimin ardından İran, çokuluslu medya tarafından İslam'ın haşin ve acımasız yüzü olarak gösterildi. 23 Mayıs 1997 günü, bu imajın değişme miladı oldu. O gün İran halkının yaklaşık yüzde 70'i, süpriz bir şekilde Muhammed Hatemi'yi cumhurbaşkanı seçti.
O gün bugündür İran denince akla, Hatemi'nin gülümseyen yüzü, onun liderliğini yaptı reform hareketinin ülkeyi yeniden yapılandırma ve dünyaya açma çabaları geliyor. Tabii bir de iktidar mevzilerinin önemli bir kısmını ellerinde tutan muhafazakârların direnişi.
Bu kitap, İran'da yaşanmakta olan değişim hakkında okuru bilgilendirmeyi ve bunu Hatemi'nin ağzından yapmayı amaçlıyor. Hatemi, güzel konuşan bir lider. Sadece belagat sahibi değil, aynı zamanda İran toplumunun arzularını, özlemlerini ve arayışlarını da biliyor ve onları sahiplenmekten çekinmiyor. Anadolu Ajansı Tahran temsilcisi Sami Oğuz'un, Hatemi'nin konuşmalarından derlediği Gülümseyen İslam, onun tevazuunu, felsefi derinliğini ve sevecenliğini de gözler önüne seriyor.
İran Cumhurbaşkanı'nın konuşmalarında atıfta bulunduğu dini ve felsefi kavramların zenginliğinin, ülkemizdeki "hukuk devleti", "cumhuriyet", "demokrasi", "meşrutiyet", "laiklik" tartışmalarında ilham kaynağı olabileceğini düşünüyoruz.

Liste Fiyatı:
Derleyici: Sami Oğuz
Yayın Tarihi: 12.06.2001
ISBN: 9789753423168
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 112
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13 x 19.5 cm

Bu üründen 197 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/gulumseyen-islam-hateminin-agzindan-iranda-degisim/33996.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:91788/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner