banner
Günümüz Bursa Esnafında Ahilik Kültüründen İzler

Günümüz Bursa Esnafında Ahilik Kültüründen İzler

Türk toplum hayatına birçok kültür mirası bırakan Ahilik, Türklerin Anadolu Selçuklular döneminde kurdukları, Osmanlılar döneminde zirveye ulaştırdıkları siyasi, dini, iktisadi, sosyal bir teşkilattır. Ahilik, İslam inanç ve ahlaki değerlerin şekillendirdiği Fütüvvet prensiplerinden beslenmiştir.

Ağiliğin yiğitlik, cömerlik, dürüstlük, yardımlaşma, konukseverlik, birlik ve barış içinde yaşama iş ve meslek ahlakı gibi erdemlerin toplum fertleri arasında yaygınlaşmasında önemli rolü vardır. Ahilik Türklerinin ahlak değerlerini ve kültürünü ortaya koymayı, kurumlaştırmayı ve işletmeyi başarmıştır.

Ahiliğe ait dini, ahlaki özellikler ve bununla ilgili yapılan törenler günümüzde değişikliğe uğsa da varlıklarını sürdürmektedirler. Bu kitapta günümüz Bursa'sında ahilik ilkelerinin esnaf ve sanatkarlar arasında varlığını ne kadar sürdürdüğü konusu araştırılmaya çalışılmıştır.

Liste Fiyatı: 30,00
Yayın Tarihi: 04.10.2011
ISBN: 9786054037063
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 208
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 23.5 cm

Bu üründen 36 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/gunumuz-bursa-esnafinda-ahilik-kulturunden-izler/261801.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:199082/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner