banner
Hac Günlüğü

Hac Günlüğü

Köroğlu ile Ayvaz’ın kutsal beldelerdeki yolculuğu… Yani akademisyen, yazar, denemeci A. Turan Alkan ile eşinin hac yolculuğu. Türkçeye olan vukufiyeti, dil hassasiyeti ve zengin edebi birikimiyle A. Turan Alkan’ın kaleminden kutsal yolculuğun kişisel öyküsü.

Çizgili deftere yazılıp, kişisel hatıratın arasında saklı kalması düşünülerek kaleme alınmış bu izlenimler; kısmi olarak yayınlandıkları mecrada okuyucunun büyük ilgisini görünce bir günlük/anı formatında kitaplaştırıldı. Yazarın “Altıncı Şehir”le başlayan deneme yolculuğu “Hac Günlüğü” ile yeni bir ilke daha imza attı.

Hac Günlüğü bir hac rehberi değil. Haccın usul ve erkanına ait fıkhı tesbitlerden de bahsetmiyor. Bir çeşit, haccın mü’min bir yazarın iç dünyasındaki akisleri. Hac felsefesi ya da denemeleri. Edebiyatımızda ve yazın dünyamızda benzeri olmayan bir eser. Hatıralar, anektodlar, izlenimler, eleştiriler ve elbette duygular. Bin yıllık bir ibadetin, geleneğin akıl ve kâlp süzgecinden geçirilerek eritildiği bir pota.

Denemenin üstadı Ahmet Turan Alkan’ın mahir kalemi, kıvrak zekası ve eşsiz tespitleriyle…

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 5,09
Yayın Tarihi: 21.06.2002
ISBN:
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 126
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 46 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/hac-gunlugu/47134.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:40980/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>