banner
Haçlı Seferleri

Haçlı Seferleri

On birinci yüzyılda papa tarafından göreve çağrılan Avrupalı Hıristiyanlardan oluşmuş büyük bir Haçlı ordusu, Müslümanların elindeki Doğu Akdenizin büyük kısmını ve her iki din için de kutsal sayılan Kudüs kentini fethetti. Bu fethi takip eden iki yüzyıl boyunca Hıristiyanlar ile Müslümanlar, Kutsal Topraklara kimin egemen olacağını belirlemek için büyük bir mücadeleye giriştiler.

Yazar Thomas Asbridge bu destansı mücadelenin tarihini hem Hıristiyanlar hem Müslümanlar açısından bakarak sürükleyici ve renkli bir anlatımla sunuyor. Kitap, Haçlı Seferleriyle özdeşleşmiş Selahaddin Eyyubi ve Aslan Yürekli Richard gibi kahraman hükümdarların yanı sıra Franklar, Abbasiler, Selçuklular, Memluklar gibi büyük güçlerin bu mücadeledeki rolü hakkında ayrıntılı bilgiler veriyor.

Haçlı Seferleri tarih meraklıları için bir ziyafet, modern Ortadoğu sorununu iyi anlamak isteyenler içinse en temel kaynaklardan biri niteliğinde.

"Asbridgein etkileyici ve düşündürücü anlatısı hem geçmişe hem bugüne ışık tutuyor."
-Helen Castor, Guardian gazetesi-

"Asbridge kusursuz araştırmacılığını öykü anlatma becerisiyle buluşturuyor."
-John L. Esposito, İslamın Geleceği adlı kitabın yazarı-

Liste Fiyatı: 60,00
Çevirmen: Ekin Duru
Yayın Tarihi: 16.10.2014
ISBN: 9786050203783
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 744
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 20 cm

Bu üründen 300 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/hacli-seferleri/351732.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:981321/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner