banner
Halk Oyunlarının Anlatımlı Etimolojik Sözlüğü

Halk Oyunlarının Anlatımlı Etimolojik Sözlüğü

“Bu sözlüğü daha çok, halk oyunlarına gönül verenlerin oynadıkları, izledikleri, müziğini dinledikleri, türküsünü söyledikleri oyunların adlarının nereden geldiğini, hangi gelişmeleri ve değişmeleri yaşadığını merak edenler için hazırladım.”
Yukarıdaki cümlelerle amacını bize anlatan Nilgün Şahin Ümmet; halk oyunlarına gönül vermiş, hem oynamış hem de bu alanda eğitmenlik yapmış bir isim. Konuyla ilgisi üniversite yıllarına dayanıyor; ancak ilgisini hiç yitirmemiş. Günümüzde de bir ekipte oynamayı sürdürüyor.
Elinizdeki bu çalışma halk oyunlarımızı bize hikayeleriyle türküleriyle yöreleriyle tanıtırken bambaşka bir alana da ışık tutuyor. Daha önce düşünülmemiş, el değmemiş bir alan: Oyun adlarının etimolojisi.
Oyunlara verilen adların etimolojik açıklamasını bilmek, oyunların ve türkülerin kökenini daha iyi anlamamızı, o ruha daha iyi ulaşmamızı sağlıyor. Bir oyunun adına, ad çeşitlemesine bakarken aileden kabileye, kabileden ulusa kadar uzanan değişimleri, gelişmeleri, kültür ve dil mozaiğimizi; yani zenginliğimizi izleyebiliyoruz. Bu topraklardan gelip geçmiş binlerce yıllık medeniyetlerin izleri sözcüklerden, kenetlenmiş kollardan, yere kuvvetle basan ayaklardan süzülüp halaylarla zeybeklerle ruhumuza ulaşıyor. 
Bu kültür şölenine tanık olmanız; derinliğin, zenginliğin keyfini çıkarmanız için incelenmiş 1001 tane oyun sizleri bekliyor.
 
                                  Seyhan AKINCI
 

Liste Fiyatı: 280,00
Yayın Tarihi: 13.05.2024
ISBN: 9786256803701
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 308
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 6 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
192,50

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 386

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 177,10
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/halk-oyunlarinin-anlatimli-etimolojik-sozlugu/682909.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11893223/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner