banner
Hasan Ali Yücel ve Türk Aydınlanması

Hasan Ali Yücel ve Türk Aydınlanması

Başlığından da anlaşılacağı gibi bu küçük kitap Hasan-Ali Yücel'in Milli Eğitim Bakanlığı sürcesince (28.XII.1938 - 18.VIII. 1946) büyük bir bilgi, beceri ve coşkuyla yönettiği Türk Aydınlanma Hareketinin hangi bilim felsefesi temeline dayandığını irdelemektedir. Bu nedenle başlıkta Türk Aydınlanmasının metabilimsel temellerinden bahsedilmiştir. Bu temeller yalnızca zeki ve bilgili bir insan tarafından bilinç dışı bir dürtü ile bulunup göz kararı ile uygulanmış pratik bazı kurallardan ibaret olmayıp, kuramsal olarak felsefi temelleri iyi düşünülmüş, dikkatle uygulanmış, evrensel standartlara dayalı fikir sistemlerinden oluşmaktadır.

Zaten Hasan-Ali'nin amaçlarının ve çalışma yöntemlerinin zamanında da günümüde de büyük ölçüde anlaşılamamış olması, O'na ve fikirlerine, kişiliği ve düşünce yapısıyla bağdaşması mümkün olmayan bir sürü felsefe veya politik doktrinin yapıştırılmaya çalışılması, O'nun çalışma arkadaşı veya politik hasmı durumunda bulunanların ezici ekseriyetinin O'nun yukarısında çalışmak mecburiyetinde olduğunu hissettiği entellektüel düzeye yükselmeyi başaramamış olmalarındandır.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 4,17
Yayın Tarihi: 07.06.2002
ISBN: 9789754032383
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 159
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 134 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/hasan-ali-yucel-ve-turk-aydinlanmasi/46721.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:60771/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner