banner
Hatice'ye Mektuplar

Hatice'ye Mektuplar

Futbol âlemimizin üzerindeki gri bulut:

"Büyüklük" hırsının insanı bezdiren abartıları" "Öff-sane" haline gelmiş "efsaneler"... Hakiki sevgiden uzak "taraftarlar"... "Hatice’ye değil neticeye bak" ideolojisi ve bayraktarları, kısacası.

Bu kitapta, "netice ne olursa olsun Hatice’nin de saygıdeğer olduğunu düşünen", "kazananın her şeyi almasına" itiraz eden yazılar var. Futbolu "skor olsun" diye değil "spor olsun" diye sevmek... Galibiyet getiren güzel bir gol kadar -hatta belki ondan da fazla- "adam gibi verilen bir mücadeleden", sporcu ruhuna uygun bir jestten heyecan duymak... Bu bakış açısıyla, bu ruh haliyle baktığınız zaman futbol âleminde olanlara, skorların ve enstantanelerin gösterdiğinden çok daha fazlasını görüyorsunuz. Bu kitap, bunu gösteriyor işte.

Ama "sporcunun güzel ahlâklısı" peşinde bir romantizmden ibaret değil, Hatice’ye Mektuplar... Kulüpleriyle, yöneticileriyle, medyasıyla Türkiye futbol ortamında hüküm süren eğilimlere, "vizyona", yapısal sorunlara ilişkin yorumlar getiriyor Yiğiter Uluğ. Futbolda olup bitenleri sosyal ve politik düzlemlerde olup bitenlerle bağlantılı düşünmekten gelen bir sağlamlığı var bu yorumların.
Gözü futboldan başka sporlara -özellikle basketbol- kayan birkaç yazı da, kitaptaki bakış açısını zenginleştiriyor.

Liste Fiyatı:
Yayın Tarihi: 18.03.2003
ISBN: 9789750501210
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 243
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 13 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/haticeye-mektuplar/51530.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:92265/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner