banner
Hüsnü Hat Koleksiyonu

Hüsnü Hat Koleksiyonu

Türk hat sanatkârlarının eserleri, mevcudiyetlerini sürdürdükleri müze, kütüphane gibi mekânların yanı sıra, yayımlanmış eserlerle de kültür ve sanat hayatımızın birer belgesi olarak yerlerini almıştır. Ancak, gerek özel koleksiyonlarda gerekse kurum ve kuruluşlarda geniş kitlelerin bilgisinde olmayan eserler hâlâ mevcuttur. Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde kayıtlı levhalar da, ancak sınırlı sayıdaki kimseler tarafından bilinen veya sadece seyredilip geçilen, hat sanatı eserlerimizdendir. Söz konusu hüsn-i hat levhalarının tanıtılması fikri, her şeyden önce, "kültür değerlerimize sahip çıkmanın, onu koruma ve tanıtma hizmetinden geçtiği" inancından kaynaklanmıştır.
Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi'nde bulunan hüsn-i hatları, inceleme konusunu , merhum Prof, Dr, Ali Yardım Hocamız'a (1939-2006) bildirdiğimizde, teklifi memnuniyetle değerlendirmişlerdi. Hattâ, incelemenin ötesinde, levhaların bakımının yapılıp, olabileceklerin tezyin edilmesi ve sonunda da yayımlanmasının hayli faydalı olacağı mülâhazasında bulunmuşlardı. Bu hususta, Fakülte idaresinden alınan olumlu cevapla birlikte, ilk adım atılmıştır. Pek çoğu kütüphanenin duvarlarına asılı haldeki levhaların ekseriyeti tezhipsiz, hatta yazı kenarları cetvelsizdi. Levhaların altınları kısmen dökülmüş, dış bordürüne yapıştırılan kâğıtların renkleri solmuş, yer yer kabarmıştı. Bu amaçla levhalarda öncelikle kir ve böcek tahribatları da giderilmeye çalışılmış, az miktardaki boya ve altın dökülmeleri de tamamlanmıştır. Tezhipli olmayanlar ise, özgün tasarımlar hazırlanarak, tezyin edilmişlerdir. Daha sonra, mevcut on sekiz adet hüsn-i hat levhasının çerçeveleri estetik uyuma riâyetle değiştirilmiştir.

Liste Fiyatı: 200,00
Yayın Tarihi: 01.01.2008
ISBN: 9789944032803
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 24
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Kuşe Kağıt
Boyut: 20 x 28 cm

Bu üründen 28 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 161,00
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/husnu-hat-koleksiyonu/115988.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11432561/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner