banner
İdea Nedir?

İdea Nedir?

Felsefeyle haşır neşir olan herkesin belki de en sık karşılaştığı terimdir idea. Batı metafiziğinin onsuz dü-şünülemeyeceği idea nedir peki? Bu sorunun cevabını bulmaya kalkıştığımız anda, felsefi düşüncenin karakteristik özelliği bir kez daha kendisini gösterir: Özgürlük, adalet, doğruluk ve felsefenin diğer tüm merkezi kavramları gibi “idea” konusunda da filozofların kavrayışları arasında farklılıklar vardır. İşte bu çalışmada, Platon’dan Popper’a kadar belli başlı filozofların idea kavrayışları rahat okunan bir üslupla araştırılıyor. Lübnan kökenli Fransız felsefeci ve bilim tarihçisi Nayla Farouki, bu kitabıyla idealar meselesine giriş için kullanışlı bir yol haritası sunuyor.

Çevirisini sunduğumuz bu kitabın, bilgi felsefesinin temel problemleri ve bu problemlere yönelik başlıca çözüm önerileri konusunda aydınlatıcı bir başvuru kaynağı olacağını düşünüyoruz.
d

Liste Fiyatı: 20,00
Çevirmen: Atakan Altınörs
Yayın Tarihi: 10.03.2009
Orijinal Adı: Qu’est-ce qu’une ideé
ISBN: 9789754688122
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 136
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 237 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/idea-nedir/126803.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:191464/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner