banner
İki İslam Aliminden Geniş Rüya Tabirleri Ansiklopedisi

İki İslam Aliminden Geniş Rüya Tabirleri Ansiklopedisi

Sahih rüyalar kişinin amellerinin hakikatinden ve işlerinin akıbetinden haber verir. Bundan dolayı bazı rüyalar uyarı bazı rüyalar müjde niteliğinde olur. Zira rüya, nübüvvet nurunun parçalarından ve o nurdan bâki kalandır.
Üç türlü rüya vardır; Allah Teala tarafından müjdeleyici rüyalar. Kişinin duygu ve düşüncelerinden dolayı gördüğü rüyalar. Ve şeytan tarafından sıkıntı veren rüyalar. Bu tür rüyalar hakkında hadisi şerifte şöyle buyrulur: "Sizden biriniz hoşuna gitmeyen bir rüya görür ise onu anlatmasın hemen kalksın namaz kılsın" Buhari hadis no: 7017

Diğer bir husus ta rüya sadece bilgili, nasihat eden ve sözüne güveni¬len kimseye anlatılması gerekir. Rüyayı tabir edecek kimse rüyada bir şer görür ise veya tam olarak mahiyetini anlamamışsa ve rüya sadece gören kimseyi ilgilendiriyor ise "senin için hayırlı düşmanların için şerli olsun" veya " gelecek hayra ve sakınacağın şerre" delalet eder, demesi uygun olur. Rüya geneli ilgilendiriyor ise " bizim için hayırlı düşmanlarımız için şerli olsun" veya "bize gelecek hayra sakınacağımız şerre delalet eder" demelidir.

Rüya tabir eden kimse Kuran'ı kerimin verdiği örneklerden, manalarından ve içindeki teşbihlerden yararlanmalı, nebilerin ve hikmet sahibi kimselerin sözlerini bilmesi ve Rasulullah efendimizin hadisi şeriflerini öğrenmesi ve tabirinde meşhur kıssalara başvurması gerekir.

Rüyada hoşa gitmeyen bir rüya görülürse uyandığında Ayet el-KürsÎ okunur. Ve sol tarafa tükürülür. Ve "gördüğüm rüyanın dinime ve dünyama getireceği şerden İsa'nın Musa'nın İbrahim'in ve Muhammed (aleyhimusselam)’ın rabbine sığınırım" denir.
Rüyada bir kimsenin avreti ve sırları görülürse bunlar gizlenir ve sadece rüyanın sahibine ve yanında kimsenin olmadığı bir zamanda anlatılır.

Liste Fiyatı: 600,00
Çevirmen: Halil İbrahim Sunar
Yayın Tarihi: 22.09.2016
ISBN: 9786055719500
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 1115
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 17 x 24.5 cm

Bu üründen 155 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 342,00
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/iki-islam-aliminden-genis-ruya-tabirleri-ansiklopedisi/291049.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:252939/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner