banner
İlahi Komedya

İlahi Komedya

Her türlü iyi ve kötü davranışların kaynağı yaptığın aşk nedir, bana açıkla.

Zekânın keskin gözlerini bana çevir, dedi, o zaman âleme yol göstermeye kalkışan körlerin düştükleri hatayı açıkça göreceksin. Sevmeye hazır bir halde yaratılmış olan ruh, zevkin çekimi onu uyandırıp harekete getirir getirmez, hoşuna giden şeylere yönelir. Fiziksel olan her şey bizde bir iz veya bir şekil olarak zihnimizde yerini alır. Bu sebeple ruh oraya çevrilmiş olur. Şayet oraya çevrilmiş olan ruhu o şekil kendine çekiyorsa, bu çekim aşktır, yani zevkin etkisiyle onu size yeni baştan bağlayan tabii aşktır.

Ateş nasıl ki yukarı doğru yükselmek zorundaysa ruh da, o tutkunluk içinde, manevi hareket olan arzuyu duymaya başlar ve sevdiği şeye kavuşmadıkça asla duraklamaz.

Her çeşit aşk aslında kabuldür, iddiasını yürütenlere gerçeğin ne derece kapalı olduğunu şimdi görüyorsun. Ve şunu unutma: Sevmek iyidir ama sonucunda her zaman doğruyu vermeye bilir.

Liste Fiyatı: 15,74
Yayın Tarihi: 01.07.2013
ISBN: 9786055248468
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 443
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 225 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ilahi-komedya/309875.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:8600015/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner